Educatie

Programul educativ in cresa si gradinita Sweet Baby este conceput in conformitate cu Curriculum National pentru Invatamant Prescolar. Planificarile anuale, semestriale si saptamanale sunt elaborate conform programei specifice si ele stabilesc rutine si tranzitii zilnice, jocuri si activitati liber alese pe centre de interes (Stiinte, Biblioteca, Arta, Joc de rol, Constructii, Nisip si Apa) si activitati pe domenii experientiale (Domeniul Limba si Comunicare, Domeniul Stiinte, Domeniul Estetic si Creativ, Domeniul Om si Societate, Domeniul Psiho-motric).

Incepand cu grupa mica de gradinita copiii participa la un curs intensiv de limba engleza sustinut de profesorii unui centru de limbi straine specializat; sedintele au loc in fiecare zi, cu intervale incepand de la 30 de minute pana la 60 de minute in functie de varsta copiilor. Acelasi curs se desfasoara si la grupa mare de cresa (copii cu varste intre 2 si 3 ani) sub forma de optional, la cererea si dorinta parintilor.

In fiecare saptamana are loc o activitate muzicala de cor sustinuta de un profesor specializat cu copii cu varste incepand de la 2 ani.

In gradinita noastra copiii au posibilitatea de a proba si alege, cu acordul parintilor, dintr-o gama diversificata de activitati optionale:

 • Dezvoltare personala;
 • Pictura;
 • Gimnastica posturala;
 • Tobe africane;
 • Dans modern si de societate;
 • Actorie si basm;
 • Limba germana;
 • Limba engleza (pentru grupele de cresa);
 • Balet;
 • Dans popular;
 • Inot (pentru copiii cu varste incepand de la 2 ani).

Costul cursurilor optionale nu este inclus in taxa lunara, iar pretul unei sedinte variaza intre 10 lei si 45 de lei.

Pe toata perioada anului organizam si desfasuram cu grupa mare de cresa si grupele de gradinita activitati extracurriculare corelate continuturilor de invatare, intereselor si dorintelor copiilor si ale parintilor. De doua ori pe luna, in cadrul atelierelor de bucatarie, copiii prepara impreuna cu bucatareasa noastra deserturi si gustari sanatoase si delicioase.

De asemenea, vara organizam tabere de aventuri, iar iarna de schi pentru copiii cu varste incepand de la 3 ani, de unde acestia se intorc cu amintirea unor experiente folositoare si valoroase.

Organizam vizite la muzee, teatre (“Opera comica pentru copii”, “Ion Creanga”, “Excelsior”), circ (spectacolele Circului Globus), ferme (“Ferma animalelor”, “Nana Farm”, “Cocosul Rosu”, “Acacia Village”), gradina zoologica, parcuri de distractie si aventuri (“Edenland”, “Parcul de aventura Comana”, “Oraselul Cunoasterii”). Spectacole de teatru au loc si in incinta gradinitei cand primim vizitele trupelor “Hodoronc-Tronc”, “Zburdalici”, “Teatrul Dubee Doo”.

Costul activitatilor extracurriculare nu este inclus in taxa lunara (cu exceptia atelierelor de bucatarie).

Organizam petreceri cu ocazia zilelor de nastere sau de nume ale copiilor, unde sunt invitate personajele preferate din povesti sau lumea Disney.