Despre noi

Prezentare generala:

Deppak Chopra a spus odata ca “intotdeauna va veni un moment in copilarie cand o usa se va deschide pentru a lasa viitorul inauntru”. De cele mai multe ori acest moment este facilitat de intrarea copilului intr-o colectivitate, cresa sau gradinita. Deschizand usa lumii Sweet Baby descoperiti un mediu cald, familial creat de oameni pasionati si devotati nevoilor de crestere si invatare ale copiilor, o educatie complexa centrata pe unicitatea individului, locul ideal in care jocul devine experienta. Ne dorim ca timpul petrecut alaturi de noi sa fie unul al cunoasterii intuitive, al socializarii nestingherite si al jocului destins, astfel incat descoperirea lumii exterioare sa coincida cu cea a descoperirii lumii interioare fiecaruia. Oferindu-le experienta completa a copilariei (cu toate implicatiile ei cognitive, afective si psihomotrice) contribuim la fericirea celor mici, pentru ca un copil fericit are toate sansele sa devina un adult valoros.

Prezentare cresa:

Cresa Sweet Baby este locul in care micii oameni descopera lumea intr-un mediu cald, prietenos si protectiv. Desprinderea de parinti la o varsta frageda poate fi dificila pentru copil, de aceea este important ca adultul/adultii alaturi de care ramane sa-i castige increderea, ajutandu-l sa depaseasca acest moment printr-o securizare afectiva a micutului. Avand o experienta insemnata in lucrul cu copiii de varsta anteprescolara, educatoarele si ingrijitoarele noastre inteleg si satisfac nevoile de afectiune, de atentie continua si sprijin. Fiind o varsta a achizitiilor fundamentale, fie ca vorbim despre primii pasi, articularea primelor cuvinte si dezvoltarea autonomiei, stim ca procesul evolutiv poate fi anevoios si greu de gestionat si de aceea le oferim celor mici un mediu continator si stimulativ, contextul ideal pentru ca aceste achizitii sa se produca plenar si in siguranta. Noi intelegem ca reactiile bebelusului la stimuli interni si externi pot fi perturbante, iar efortul nostru nu este de a le reprima, ci dimpotriva, incurajam exteriorizarea lor ca facand parte din procesul firesc de dezvoltare a copilului.

La intrarea in colectivitate noi solicitam o lista cu toate obiceiurile alimentare, de somn si de ingrijire ale copilului pe care le respectam intocmai, atat pentru a sprijini adaptarea la noul mediu, cat si pentru a raspunde nevoilor fiziologice de la acel moment. Aceste obiceiuri vor suporta modificari pe masura ce copilul creste si nevoile lui se readapteaza la noua varsta. Pentru noi fiecare copil este unic, astfel ca abordarea noastra este diferentiata de la un copil la altul, tinandu-se cont de particularitatile de varsta si de trasaturile proprii fiecaruia.

Prioritatea noastra in cresa Sweet Baby este binele copilului dumneavoastra, cu tot ce inseamna el: confort psihic, siguranta, placerea jocului si a descoperirii, deprinderi sanatoase. Cresa este un loc de socializare, al educatiei in colectivitate si experimentarii in grup, al crearii unor repere zilnice introduse prin rutine specifice, un loc in care timpul trece in beneficiul copilului dumneavoastra.

Prezentare gradinita:

Avem deschisa usa gradinitei noastre pentru toti parintii care isi doresc ca micutii lor sa traiasca o parte a copilariei intr-o atmosfera de familie, protectiva si prietenoasa. Fie ca este familiarizat inca din cresa cu mediul si personalul gradinitei, fie ca paseste pragul nostru la varsta prescolaritatii mici, copilul va gasi in educatoarele noastre sprijin, intelegere si afectiune pe tot parcursul adaptarii; odata produsa acomodarea cu noul program si noul colectiv de copii si adulti, privit si abordat in crestere, ingrijire si invatare ca o individualitate, cu trasaturi, interese si posibilitati unice, copilul gaseste in personalul nostru increderea de care are nevoie pentru a-si afirma personalitatea unica in formare. De aici incepem sa construim pentru fiecare dintre micuti un viitor frumos, printr-un proces educativ care pune in centrul sau unicitatea fiintei si nevoia ei de crestere si formare armonioasa. In gradinita noastra copiii vor invata prin experienta si descoperire, prin manipulare de materiale si observatii in natura si mediul inconjurator, prin exteriorizarea trairilor si cultivarea frumosului si pozitivului in relatiile interumane.

Invatarea, mai ales la varsta prescolaritatii, este continua, iar noi ne ingrijim ca ea sa se produca intr-un mediu cald, formator, propice dezvoltarii. Ne preocupam cu formarea unor rutine si obiceiuri sanatoase la copii, care sa le ofere repere pentru viata legate de programul zilnic, o alimentatie sanatoasa si abilitati de socializare. Pentru aceasta copiii sunt implicati zilnic in activitati diverse, de la cele comune concepute pe domenii experientiale care tin cont de particularitatile grupului si de cele individuale ale copiilor, pana la jocuri si activitati inovative care raspund nevoilor de miscare, cunoastere si afirmare ale copiilor la un moment dat.

Prioritatea noastra in gradinita Sweet Baby este binele copilului dumneavoastra, cu tot ce inseamna el: confort psihic, siguranta, placerea jocului si a descoperirii, deprinderi sanatoase. Gradinita este un loc al invatarii prin joc, al experimentarii in grup, un loc in care timpul trece in beneficiul copilului dumneavoastra.